Het kopen van de juiste luchtbevochtiger is niet gemakkelijk. Er zijn veel fabrikanten die luchtbevochtigers maken. Luchtbevochtigers zijn uitgerust met veel mogelijkheden en er zijn verschillende types luchtbevochtigers op de markt. Bovendien kunnen de technische toepassingsmogelijkheden flink uiteenlopen. En alsof dat niet genoeg is, komt u tijdens de uitleg van producten vaak ook nog eens ingewikkelde technische termen tegen.

Op deze pagina vindt u meer informatie over het online kopen van een luchtbevochtiger. U kunt uzelf enkele vragen stellen die het keuzeproces wat makkelijker maken. Wilt u een goede luchtbevochtiger kopen en bent u zover dat u tot de aanschaf van een luchtbevochtiger over wilt gaan? Dan vindt u in onze winkel een groot aantal luchtbevochtigers.

Wat wordt de functie van de luchtbevochtiger? Goede luchtbevochtiger kopen

Een goede luchtbevochtiger kopen, begint met nadenken over de functie van het apparaat. Ga voor de aanschaf van een luchtbevochtiger na waar u de luchtbevochtiger precies voor nodig heeft. Heeft u te maken met gezondheidsklachten of heeft u problemen met uw meubels? De belangrijkste functie van een luchtbevochtiger is het verhogen van de luchtvochtigheid in bepaalde ruimtes. Vooral in de wintermaanden is dat erg prettig. Door het verwarmen van uw huis door middel van centrale verwarming of door een haard of kachel daalt de luchtvochtigheid namelijk. Een lage luchtvochtigheid kan leiden tot verschillende gezondheidsklachten: een verstopte neus, geïrriteerde luchtwegen, concentratieproblemen of hoofdpijn zijn maar enkele van de klachten die veroorzaakt worden door een te lage luchtvochtigheid.

Naast gezondheidsproblemen zorgt een te lage luchtvochtigheid ook voor problemen met houten vloeren, muziekinstrumenten en houten meubels. Door een lage luchtvochtigheid drogen deze uit waardoor ze gaan kieren, ontstemd raken of beginnen te kraken. Om gezondheidsproblemen en problemen met het interieur van uw huis te voorkomen is een luchtvochtigheid van ongeveer 50% aan te raden. Alle luchtbevochtigers van luchtreiniger.be zullen de luchtvochtigheid naar dit niveau proberen te brengen.

Om welke ruimte gaat het?

Nadat de functie duidelijk is, is het belangrijk om te kijken naar de oppervlakte van de ruimte waar u een luchtbevochtiger wil plaatsen. De maximale oppervlakte die een luchtbevochtiger kan behandelen verschilt namelijk per apparaat. Kijk hiernaast ook naar de ruimte zelf. Gaat het om een slaapkamer, een werkruimte of een woon-/leefgedeelte waar ook kinderen zijn? Kan de luchtreiniger alleen opgehangen worden of kan deze ook ergens op de grond geplaatst worden?

Welke techniek is effectief?

Luchtbevochtigers gebruiken verschillende technieken om de lucht in een bepaalde ruimte te bevochtigen. Hieronder ziet u welke technieken dit zijn en welke technieken passen bij welke ruimte.

Ultrasoon luchtbevochtiger

Een ultrasoon luchtbevochtiger verdampt water door ultrasone trillingen door het water te sturen. Een luchtbevochtiger op basis van deze techniek is erg energiezuinig. Ook werkt een ultrasoon luchtbevochtiger erg stil. Om optimaal te kunnen werken moet een ultrasone luchtbevochtiger op een hoge plek staan (niet op de grond dus). Daarnaast kun je een witte aanslag op voorkomen door regelmatig de ontkalkpatronen te vervangen.

Koudwaterverdamper

Een koudwaterverdamper is een luchtbevochtiger die automatisch een goede luchtvochtigheid tot stand brengt. In een koudwaterverdamper zit een nat element waar een ventilater lucht langs voert. Is de lucht vochtig genoeg? Dan wordt geen water aan het element onttrokken. Is de lucht te droog? Dan gebeurt dat juist wel. Een koudwaterverdamper is erg energiezuinig. Daarnaast doet een koudwaterverdamper zijn werk volautomatisch.

Luchtwasser

Bent u op zoek naar een luchtbevochtiger die tegelijkertijd ook de lucht reinigt? Dan is een luchtwasser de beste keuze. Een luchtwasser heeft namelijk twee functies. De lucht wordt namelijk bevochtigd en gereinigd doordat de lucht door filters of langs roterende schijven wordt gevoerd. Vervuilende deeltjes uit de lucht worden hierdoor gefilterd en de lucht wordt bevochtigd weer de kamer ingevoerd. Luchtwassers zijn energiezuinig en stil. Luchtbevochtigers behoeven onderhoud: ze moeten regelmatig schoongemaakt worden. Verder zijn luchtwassers in de regel duurder dan andere types luchtbevochtigers.

Stoombevochtiger

Een stoombevochtiger is een luchtbevochtiger die water verwarmt en de opgewekte stoom de kamer in blaast. Hierdoor is een stoombevochtiger erg effectief en kan in korte tijd veel lucht bevochtigd worden. Een stoombevochtiger verbruikt meer energie dan andere types luchtbevochtigers. Ook zijn stoombevochtigers minder geschikt voor ruimtes waar ook kinderen spelen.

Wilt u extra functies zoals een hygrometer en ionisator?

Een goede luchtreiniger kopen stelt u uiteindelijk ook voor de vraag of u functies tot uw beschikking wilt hebben. Een goede luchtbevochtiger moet bijvoorbeeld weten wanneer de door u gewenste luchtvochtigheid bereikt is. Om dat te bereiken is het verstandig om een luchtbevochtiger te koppelen aan een hygrometer. Een hygrometer meet zowel de luchtvochtigheid als de kamertemperatuur en schakelt aan de hand van deze gegevens uw luchtbevochtiger aan of uit.

Wilt u naast vochtige lucht ook lucht van hoge kwaliteit? Kies dan voor een luchtbevochtiger met ingebouwde ionisator. Een ionisator ioniseert schadelijke deeltjes in de lucht waardoor ze zwaarder worden dan de lucht. Hierdoor zakken ze naar de grond. Ziektekiemen, stof en bacteriën worden zo uit de lucht gehaald.

Hulp bij een goede luchtreiniger kopen?

Op onze productpagina kunt u aan de linkerkant de verschillende opties filteren. Wilt u meer weten of wilt u advies bij het maken van uw keuze? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team klantenservice helpt u graag verder.