Overtuigd van de vele voordelen van een luchtreiniger? Dan is het tijd om er een aan te schaffen. Maar luchtreinigers zijn er in vele soorten en maten. Bovendien wordt er vaak in ingewikkelde technische taal uitgelegd welke specificaties een luchtreiniger heeft. Welke luchtzuiveraar moet u dan kiezen? Welke sluit het beste aan in uw situatie? Als u goed voorbereid op zoek gaat, vindt u zeker een luchtreiniger die aan uw specifieke wensen en eisen voldoet. Wij vertellen u graag meer over het selectieproces en de aankoop van een goede luchtreiniger. Zo kunt ook u genieten van een geweldige luchtkwaliteit bij u in huis of op kantoor. 

Waarom een luchtreiniger?

Als eerste is het belangrijk om na te gaan waarom u een luchtreiniger wilt aanschaffen. Het verschilt namelijk per reden welke luchtreiniger het best bij uw past. Waarschijnlijk is de reden voor uw situatie dat u schone en gezonde lucht bij u in huis of kantoor wilt. Probeer echter zo specifiek mogelijk te zijn. Welke klachten heeft u precies? Om welke ruimte gaat het? Gaat het om de slaapkamer, woonkamer of om een werkruimte? Wilt u tegelijk ook de luchtvochtigheid aanpakken? Moet de luchtzuiveraar stil zijn? Zet dit allemaal goed op een rijtje.

Heeft u gezondheidsklachten?

Heeft u bepaalde gezondheidsklachten zoals astma, hooikoorts of huisstofmijtallergie? Deze klachten kunnen soms uw leven flink verzieken. Een luchtreiniger met ionisator is in dit geval een aanrader. Een luchtreiniger met ionisator zorgt ervoor dat extreem klein vuile stofjes worden geëlimineerd. Dit is vooral bij allergieën van groot belang omdat alleen de filters soms net alles kan zuiveren. Met een ionisator heeft u gegarandeerd de hoogste kwaliteit van luchtzuivering. U zult merken dat uw gezondheidsklachten sterk verminderen. Veel van onze klanten geven aan dat ze op lange termijn zelfs helemaal klachtenvrij zijn.

Welke luchtreiniger

Heeft u huisdieren?

Als u een hond, kat of vogel als huisdier heeft, is een luchtreiniger ook een uitkomst. Veel mensen merken dat de huidschilfers van huisdieren leiden tot gezondheidsklachten. Denk hierbij aan benauwdheid, kortademigheid of allergische reacties. Ook de vervelende geurtjes van huisdieren is een veel voorkomende klacht. Bij een goede luchtreiniger zullen de filters veel vuil en afvalstoffen van huisdieren uit de lucht filteren. Ook vervelende geurtjes worden zo geëlimineerd. Overigens zijn luchtreinigers onderzocht onder mensen met papegaaien en duivenhouders. Hieruit bleek dat luchtreinigers significant effectief waren.

Om welke ruimte gaat het?

Niet elke luchtreiniger is geschikt voor elke ruimte. Voordat u over gaat op de aankoop van een luchtzuiveraar, calculeer dan goed de inhoud en oppervlakte van de betreffende ruimte. Hoe groter een ruimte hoe meer capaciteit een luchtreiniger moet hebben. Bij ieder product staat over het algemeen wel een indicatie van de hoeveelheid vierkante meter die gezuiverd kan worden met het apparaat. Ook is het belangrijk om te kijken naar de aard van de ruimte. Gaat het om een slaapkamer? Gaat het om een keuken? Wordt er gewerkt? Dit is belangrijk voor het het geluidsniveau waarmee de luchtzuiveraar zijn werk doet. Plaatst u de luchtreiniger in een slaapkamer dan moet deze heel stil werken zodat u er lekker bij kunt slapen. In een kantoor, woonkamer of bijkeuken is een iets hoger geluidsniveau misschien minder problematisch.

Welke luchtreiniger opties?

Een luchtreiniger kan worden aangeschaft met verschillende opties. Als eerste is het belangrijk na te gaan of u ook uw huis of kantoor wilt bevochtigen. Vooral in de wintermaanden hebben veel mensen last van te droge lucht door verwarming. Dit kan vervelende klachten veroorzaken, zoals een zere keel en hoesten. Een luchtbevochtiger zorgt voor een uitgekiend evenwicht in luchtvochtigheid. Dit zorgt voor een aangenaam klimaat. Naast een luchtbevochtiger zijn er andere opties voor een luchtreiniger. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit automatisch programma of juist handmatig bedienen. Verder kunt kiezen voor een HEPA- filter. Dit is een filter dat oorspronkelijk uit de ruimtevaart komt en heel effectief lucht filtert. Ook een UV-filter kan tot de opties behoren. Er bestaan overigens ook luchtreinigers met Wi-Fi. Hiermee kunt u vanaf uw telefoon de luchtreiniger bedienen.

Meer weten?

Heeft u op een rijtje waar u de luchtzuiveraar voor gaat gebruiken? Op onze product pagina kunt u makkelijk de verschillende opties filteren aan de linkerkant. Zo kunt u meteen zien welke luchtzuiveraar het beste bij u past. Mocht u nog meer informatie willen of verder advies? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.