Als u zelf niet rookt maar wel regelmatig rokers over de vloer heeft dan weet u hoe vervelend een rooklucht kan zijn. Maar ook als u zelf wel rookt is een rooklucht niet altijd even prettig. Zeker bij bezoek dat kleine kinderen meebrengt kan een rooklucht erg vervelend zijn. Gelukkig is er een simpele oplossing voor rooklucht in uw huis. Met een goede luchtreiniger met ionisator en koolstoffilter filtert u en verwijdert u de rooklucht namelijk waardoor de rooklucht snel verdwijnt. Luchtreiniger.be heeft de beste luchtreiniger tegen rooklucht voor u.

Op deze informatiepagina op luchtreiniger.nl leest u welke luchtreinigers in het bijzonder geschikt zijn voor het verwijderen van rooklucht. Ook leest u welke gezondheidsrisico’s rooklucht met zich meebrengt.

Wat is meeroken?

Als u zelf niet rookt, maar mensen in uw directe omgeving wel, dan is er sprake van meeroken. Ook simpelweg het feit dat er rooklucht ergens hangt, zorgt ervoor dat mensen of kinderen meeroken. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat meeroken verschillende vormen heeft. Daarom zijn er verschillende categorieën bedacht om het meeroken te verduidelijken.

Verschillende vormen van meeroken

De meest bekende vorm van meeroken is ‘mainstream rook’. Dit is rook dat door de rokers mond in de lucht wordt geblazen. Vaak denken we dat dit de meest schadelijke stoffen bevat. Dit is echter niet zo. Het is de ‘side stream’ rook die de hoogste concentratie chemische stoffen bevat. Side stream rook is rook die uit een smeulende sigaar of sigaret komt. De meeste koolmonoxide, polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s) en nicotine in het meeroken komt hiervandaan. Verder komt er ook nog rook door het papier of omhulsels van de sigaret. Dit is de laatste categorie in het meeroken.

beste luchtreiniger tegen rooklucht

Ventileren?

De meeste mensen gaan ventileren om rooklucht te verwijderen en meeroken tegen te gaan. Dit zet helaas geen zoden aan de dijk. Onderzoekers hebben metingen gedaan en zagen dat na 55 minuten ongeveer de helft van de rooklucht verdwenen was. Naast dat dit natuurlijk niet zo snel is, komen we hier in aanraking met een ander probleem: derdehandsroken. Rooklucht trekt namelijk in kleding, vloerbedekking en meubels. Ook al is de rooklucht dan weg, microdeeltjes hebben zich ondertussen aan verschillende oppervlakten gehecht. Dit heet derdehandsroken.

Derdehandsroken

Derdehandsroken betekent dat schadelijke en chemische stoffen zoals nicotine en polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s) zich aan oppervlakten hechten en later op een andere manier schade toebrengen. Vaak gebeurt dit via de huid door aanraking of door het inademen of door het inslikken (bijvoorbeeld kleine kinderen). Overigens helpt stofzuigen hier niet tegen. Derdehandsrook is namelijk erg hardnekkig. Onderzoekers vonden schadelijke stoffen uit derdehandsrook zelfs nog na twee maanden nadat er in een ruimte gerookt was.

De risico’s van meeroken en derdehandsrook

Wordt er bij u binnen in huis gerookt, dan heeft u te maken met zowel meeroken als derdehandsroken. Helaas zijn beiden niet goed voor uw gezondheid of die van uw kinderen. Onderzoekers zijn het er onderling over eens dat meeroken en derdehandsrook gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Precieze aantallen van slachtoffers zijn moeilijker te geven, vandaar dat er schattingen worden gemaakt. Men heeft het aantal doden door longkanker door meeroken op enkele honderden geschat. Het aantal doden door hartproblemen ligt hoger. Dit gaat om enkele duizenden. Ook is gebleken dat voornamelijk kinderen gevoelig zijn voor de gevolgen van meeroken en derdehandsrook. Ga daarom de strijd aan tegen rooklucht. Zorg voor een schoon en fris klimaat. Zo kunt u en uw omgeving weer rustig ademhalen. Op Luchtreiniger.nl vindt u zeker de beste luchtreiniger tegen rooklucht.

AANBIEDING!
199,00

ProAirTech heeft een nieuwe HEPA luchtreiniger op de markt gebracht met een cluster ionisator. De…

AANBIEDING!
229,00

De WINIX ZERO Pro is een luchtreiniger die door middel van 5-staps luchtreiniging zorgt voor…

Rooklucht verwijderen met een luchtreiniger.

Verwijder rooklucht voor schone lucht in huis

Schone lucht in huis is van essentieel belang voor uw gezondheid. Of er in een huis nu wel niet gerookt wordt. Rooklucht is echter een extra verontreiniging die zowel voor uw gezondheid als voor het algemeen welbevinden beter uit de lucht verwijderd kan worden. Met een goede luchtreiniger worden alle nare luchtjes en schadelijke stoffen uit de lucht verwijderd.

Rooklucht bevat een flink percentage aan schadelijke stoffen. Vooral de teer, het stikstofmonoxide, de aceton en de nicotine in rooklucht zijn bijzonder schadelijk voor de gezondheid van mens en dier. Daarnaast zijn deze stoffen in rooklucht voor baby’s, peuters, kleuters, kinderen en patiënten met longaandoeningen extra schadelijk. Ook zorgt rooklucht er op de middellange termijn voor dat zich afzettingen vormen op de muren, meubels en andere voorwerpen in uw woonkamer.

Een goede luchtreiniger filtert bijna alle verontreiniging uit de rooklucht. Daardoor wordt de lucht weer gezond en blijft uw kamer mooi.

De beste luchtreiniger tegen rooklucht

Een bijzonder goede keus om voor een lage prijs de lucht in uw huis te reinigen van rook is de ProAirTech ZX9000 luchtreiniger. Alle luchtreinigers in onze webshop voldoen voor het reinigen van de lucht in ruimtes waar veel gerookt wordt. Met name luchtreinigers met ioncluster of  ionisator, HEPA en koolstoffilter zijn zeer geschikt voor het filteren en schoonmaken van rooklucht. Een ionisator  zorgt ervoor dat de kleinste verontreinigingen uit de lucht worden gehaald.

Dit model biedt namelijk naast een ionisator en een HEPA filter ook nog eens een koolstoffilter en een plasma-filter. Door deze filters zorgt deze luchtreiniger voor schone lucht van de beste kwaliteit voor een lage prijs. De ProAirTech ZX 9000 luchtreiniger is waarschijnlijk de best verkochte luchtreiniger in Nederland die al door duizenden mensen is aangekocht en getest is op het verwijderen van rooklucht. Ook andere modellen luchtreinigers zoals de WINIX luchtreinigers met plasma wave technologie in onze webshop hebben vergelijkbare filters en zijn zeer goed getest in het verwijderen van rooklucht. Gebruik de keuzehulp om te vergelijken of bel ons voor advies om snel een luchtreiniger te kopen voor het verwijderen van rooklucht.