Als u zelf niet rookt maar wel regelmatig rokers over de vloer heeft dan weet u hoe vervelend een rooklucht kan zijn. Maar ook als u zelf wel rookt is een rooklucht niet altijd even prettig. Zeker bij bezoek dat kleine kinderen meebrengt kan een rooklucht erg vervelend zijn. Gelukkig is er een simpele oplossing voor rooklucht in uw huis. Met een goede luchtreiniger met ionisator en koolstoffilter filtert u en verwijdert u de rooklucht namelijk waardoor de rooklucht snel verdwijnt.

Op deze informatiepagina op luchtreiniger.nl leest u welke luchtreinigers in het bijzonder geschikt zijn voor het verwijderen van rooklucht. Ook leest u welke gezondheidsrisico’s rooklucht met zich meebrengt.

Rooklucht verwijderen met een luchtreiniger.

Verwijder rooklucht voor schone lucht in huis

Schone lucht in huis is van essentieel belang voor uw gezondheid. Of er in een huis nu wel niet gerookt wordt. Rooklucht is echter een extra verontreiniging die zowel voor uw gezondheid als voor het algemeen welbevinden beter uit de lucht verwijderd kan worden. Met een goede luchtreiniger worden alle nare luchtjes en schadelijke stoffen uit de lucht verwijderd.

Rooklucht bevat een flink percentage aan schadelijke stoffen. Vooral de teer, het stikstofmonoxide, de aceton en de nicotine in rooklucht zijn bijzonder schadelijk voor de gezondheid van mens en dier. Daarnaast zijn deze stoffen in rooklucht voor baby’s, peuters, kleuters, kinderen en patiënten met longaandoeningen extra schadelijk. Ook zorgt rooklucht er op de middellange termijn voor dat zich afzettingen vormen op de muren, meubels en andere voorwerpen in uw woonkamer.

Een goede luchtreiniger filtert bijna alle verontreiniging uit de rooklucht. Daardoor wordt de lucht weer gezond en blijft uw kamer mooi.

Welke luchtreiniger bij rooklucht

Een bijzonder goede keus om voor een lage prijs de lucht in uw huis te reinigen van rook is de ProAirTech ZX9000 luchtreiniger. Alle luchtreinigers in onze webshop voldoen voor het reinigen van de lucht in ruimtes waar veel gerookt wordt. Met name luchtreinigers met ioncluster of  ionisator, HEPA en koolstoffilter zijn zeer geschikt voor het filteren en schoonmaken van rooklucht. Een ionisator  zorgt ervoor dat de kleinste verontreinigingen uit de lucht worden gehaald.

Dit model biedt namelijk naast een ionisator en een HEPA filter ook nog eens een koolstoffilter en een plasma-filter. Door deze filters zorgt deze luchtreiniger voor schone lucht van de beste kwaliteit voor een lage prijs. De ProAirTech ZX 9000 luchtreiniger is waarschijnlijk de best verkochte luchtreiniger in Nederland die al door duizenden mensen is aangekocht en getest is op het verwijderen van rooklucht. Ook andere modellen luchtreinigers zoals de WINIX luchtreinigers met plasma wave technologie in onze webshop hebben vergelijkbare filters en zijn zeer goed getest in het verwijderen van rooklucht. Gebruik de keuzehulp om te vergelijken of bel ons voor advies om snel een luchtreiniger te kopen voor het verwijderen van rooklucht.

ProAirTech ZX 9000 Luchtreiniger
ProAirTech ZX 9000 HEPA Luchtreiniger