Bent u klaar voor schone lucht bij u op kantoor of bij u thuis? Slechte ventilatie of simpelweg de aanwezigheid van fijnstof maken de lucht in onze omgeving er niet beter op. Als u zich bewust bent van de gevaren en gezondheidsrisico’s hiervan, dan is de aanschaf van een luchtzuiveringsapparaat een eerste stap. Toch kan het lastig zijn om in het enorme aanbod van luchtreinigers een keuze te moeten maken. Luchtreiniger.be heeft jarenlange ervaring met luchtzuiveringsapparaten en heeft een luchtreiniger test uitgevoerd. We hebben de beste merken voor u op een rijtje gezet. Lees gauw verder voor onze bevindingen.

Waarom een luchtreiniger? luchtreiniger test

Een luchtreiniger kan het verschil maken als u te maken heeft met allergieën, astma of andere gezondheidsproblemen. Ook draagt een luchtreiniger bij aan het verbeteren van het binnenklimaat en aan uw welzijn. Zo zien veel werkgevers de concentratie van hun werknemers omhoog gaan. Maar ook ziekteverzuim kunt u met een luchtzuiveringsapparaat terugdringen. Een luchtreiniger maakt namelijk korte metten met virussen, allergenen en schimmels. Ook in de particuliere sfeer is een luchtreiniger waardevol. Zo geven veel klanten van ons aan sinds de aanschaf van een luchtreiniger beter te slapen. Bijkomend voordeel van een luchtreiniger is dat rooklucht en andere onaangename luchtjes worden geëlimineerd. Het belangrijkste van een luchtreiniger is natuurlijk dat het apparaat schadelijke stoffen uit de lucht filtert. De luchtreiniger test van Luchtreiniger.be heeft de luchtzuiveringsapparaten daar op gecontroleerd.

WINIX

Het eerst merk dat goed uit de luchtreiniger test komt, is WINIX. Dit is een merk dat oorspronkelijk in Zuid-Korea ontwikkeld is. De luchtkwaliteit is in Zuid-Korea al jaren van slechte kwaliteit. Zodoende heeft WINIX al sinds 1973 ervaring met het zuiveren van vervuilde lucht. Dit uit zich in producten met geavanceerde technieken die in verschillende situaties kunnen worden toegepast. Zo kunt u WINIX modellen voor verschillende soorten ruimtes gebruiken, bijvoorbeeld uw slaapkamer of uw woonkamer. Wat de WINIX modellen allemaal gemeen hebben, is dat de luchtreinigers gebruik maken van een vijfvoudig filtersysteem. Dit betekent dat er meerdere filtertechnieken worden gebundeld om een optimale luchtkwaliteit te krijgen. Niet zonder resultaat overigens. De WINIX luchtzuiveringsapparaten geven uitstekende resultaten. Daarbij zijn WINIX luchtreinigers relatief energiezuinig.

ProAirTech

Schone lucht is essentieel en als één merk dat goed heeft begrepen, is dat ProAirTech. ProAirTech levert al jaren luchtreinigers van superieure kwaliteit. Vandaar dat ook dit merk goed uit de luchtreiniger test komt. Het meest recente topmodel van ProAirTech is de ProAirTech ZX 9000. Dit model onderscheidt zich door zowel gebruiksvriendelijk als zeer effectief te zijn. De ProAirTech ZX 9000 is net als WINIX luchtreinigers uitgerust met vijf filtertechnieken: een voorfilter, meerdere antibacteriële coatingfilters, een HEPA filter met filtercapaciteit tot 99,97%, een koolstoffilter en een ionisator. Hierdoor behaalt ProAirTech met dit model opnieuw topresultaten. Zeker mensen met allergieën kunnen hier baat bij hebben. Bovendien kan dit model ruimtes tot wel 100 m2 en 250 m3 zuiveren.

Gebruiksvriendelijkheid van de ProAirTech ZX 9000

Ook qua gebruiksvriendelijkheid is de ProAirTech ZX 9000 een goede keus. Het apparaat heeft een kleurenindicator waarmee de luchtkwaliteit kan worden gemeten. Daarnaast is het uitgerust met een lichtsensor. Hiermee zal de luchtreiniger, als het donker wordt, automatisch overgaan naar de slaapstand. Naast dat de ProAirTech ZX 9000 helemaal automatisch ingesteld kan worden, kunt u de luchtreiniger ook handmatig bedienen. Het bedieningspaneel is uiterst intuïtief en zal geen ingewikkelde manipulaties vragen. Dit maakt dat de ProAirTech ZX 9000 een van de betere keuzes is met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Sharp

Sharp is een ander onderscheidend merk in de luchtreiniger test. Dit merk heeft een High Density 7000 generator in hun luchtzuiveringsapparaten geïntroduceerd. Dit zorgt ervoor dat luchtzuiverende plasmaclustericonen in de lucht worden geleid. Deze plasmaclustericonen halen op hun beurt virussen, allergenen, bacteriën, schimmels en fijnstof uit de lucht. Zo krijgen ongewenste schadelijke stoffen geen kans. De High Density 7000 generator is uniek omdat deze drie keer zo krachtig is als eerdere modellen. Naast de High Density generator heeft Sharp modellen met een ingebouwde luchtbevochtiger. Als u in de winter bijvoorbeeld vaak last heeft van te droge lucht, dan is dit een uitkomst. Normaal gesproken wordt een luchtvochtigheid tussen de 55 en 65 % aangeraden. De ingebouwde luchtbevochtigers van Sharp bereiken dit percentage automatisch! Daarnaast zijn de luchtzuiveringsapparaten van Sharp uitgerust met diverse programma’s. Hiermee wordt schone en aangename lucht binnenshuis een peulenschil.

Meer weten over de luchtreiniger test

Wilt u meer weten over de luchtreiniger test van Luchtreiniger.be? Of vindt u de technische informatie omtrent luchtreinigers wat ingewikkeld? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij kunnen u vakkundig adviseren en helpen u graag.