Volgens de meest recente schattingen brengen we meer dan 85% van onze tijd binnenshuis door. Dat is natuurlijk enorm veel en we staan hier meestal niet bij stil. Een goede luchtkwaliteit is essentieel voor ons functioneren. Gezonde en frisse lucht draagt bij aan een goede gezondheid, aan ons welzijn, maar ook aan onze prestaties. Ook op uw kantoor is het daarom van belang dat de luchtkwaliteit op een goed niveau is. Maar hoe bereikt u deze kwaliteit? Luchtreiniger.be legt het u uit.

Lucht binnenshuis

We weten dat we buitenshuis niet altijd te maken hebben met een goede luchtkwaliteit. In sommige grote Europese steden is er zelfs sprake van smog-episoden, een grote toename van luchtvervuiling. Maar ook in minder grote plaatsen wordt dit een steeds groter probleem. Het gaat hier niet alleen om CO2 uitstoot, maar ook om schadelijk fijnstof dat in de lucht is geïntegreerd door bijvoorbeeld houtrook. Jammer genoeg is het praktisch onmogelijk om deze schadelijke stoffen ook binnenshuis te weren. Bovendien hebben we binnen vaak nog te maken met stoffen die allergenen, schimmels en huisstofmijt aantrekken. Denk hierbij aan gordijnen, vloerbedekking en kussentjes.

De gevolgen van slechte luchtkwaliteit luchtkwaliteit

Veel mensen denken dat ze door regelmatig ventileren de lucht binnenshuis kunnen zuiveren. Dit werkt helaas niet zo goed als gedacht. Natuurlijk is frisse zuurstof fijn en aangenaam. Maar schadelijke pollen, allergenen en stoffen van buiten worden hiermee niet onschadelijk gemaakt. Er kunnen dan ook allerlei klachten ontstaan. Allergische reacties, slapeloosheid, vermoeidheid, concentratieproblemen, problemen aan de luchtwegen en hoesten zijn veel voorkomende klachten. Ook horen we vaak dat mensen na het verbeteren van de luchtkwaliteit pas merken hoeveel fitter en uitgeruster ze zijn. De gevolgen van een slechte luchtkwaliteit zijn dus groter dan gedacht.

Een luchtreiniger voor een beter binnenklimaat

Een luchtreiniger is een eenvoudige, maar tegelijk effectieve manier om de kwaliteit van lucht binnenshuis te verbeteren. Of het nu om uw woning gaat of om uw kantoor, luchtzuivering doet wonderen. Een luchtreiniger van Luchtreiniger.be zet meervoudige reinigingstechnieken in om de lucht binnenshuis te ontdoen van schimmels, allergenen, fijnstof, pollen en andere schadelijke stoffen. Zo zijn onze luchtreinigers uitgerust met een HEPA filter. Dit is een geavanceerd filter dat oorspronkelijk in de ruimtevaart werd ingezet om de lucht te zuiveren. Deze techniek zorgt er dan ook voor dat 99,97% van schadelijke stoffen worden geëlimineerd. Ook een ionisator is een effectieve technische toepassing die de luchtkwaliteit binnenshuis een flinke boost kan geven.

[lees_meer]

Luchtreiniger.be voor de beste luchtkwaliteit

Luchtreiniger.be levert de beste luchtreinigers. Door jarenlange ervaring in dit vakgebied weten wij welke luchtreinigers effectief zijn en welke niet. Ons aanbod is niet alleen van goede kwaliteit, maar wij staan ook bekend om onze goede prijs-kwaliteitverhouding. Mocht u graag persoonlijk advies willen of heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

[/lees_meer]