De luchtreiniger is in opmars. Logisch, want een verbeterde luchtkwaliteit zorgt voor veel gezondheidsvoordelen. Na enkele dagen zult u zich fitter en energieker voelen. Toch is de ene luchtreiniger de andere niet. Bij de aanschaf kunt u soms voor ingewikkelde keuze komen te staan. Zo vragen veel van onze klanten wat nou precies een ionisator is. En hoe werkt de techniek achter ionisatie nou precies? En wat is  beter, een luchtreiniger met of zonder ionisator kopen? In dit artikel leggen wij alles uit over een ionisator, zodat u een goede afgewogen keuze kunt maken. Goede en schone lucht is immers cruciaal.

Wat is een ionisator?

Een ionisator is niets anders dan een apparaat dat lucht reinigt door het proces van ionisatie. Een ionisator wordt soms ook als los apparaat aangeboden. De meeste ionisators zijn echter ingebouwd in luchtreinigers. In dat geval heeft de luchtreiniger een meervoudige werking. De lucht wordt dan via verschillende technieken gereinigd. Dit geeft natuurlijk een beter resultaat dan alleen één specifieke techniek.

Wat is ionisatie?

Een apparaat dat de lucht reinigt door ionisatie. Maar wat is ionisatie precies? Ionisatie is een moderne technische toepassing winix luchtreiniger met ionisatie om lucht te zuiveren. Een ionisator verspreidt negatief geladen ionen in de lucht. In de lucht hechten deze elektrisch geladen ionen aan fijnstof, schimmels, bacteriën en ander vuil. Wat er tijdens het proces hierna gebeurd is niet helemaal duidelijk. Er zijn 2 theorieën:

* De elektrisch geladen ionen die zijn verspreid door de ionisator zijn negatief geladen. De vuile stofjes en moleculen in de lucht zijn positief geladen. Doordat positief met negatief botst, worden vuile en schadelijke stofjes neutraal gemaakt.

* De vuile stofdeeltjes vallen op de grond door de negatief geladen ionen. Dit komt omdat de elektrische lading zwaar maakt. Doordat het vuil op de grond valt, kan het niet meer ingeademd worden.

De wetenschap is er nog niet uit welke theorie het bij het juiste eind heeft. Wel zijn er veel onderzoeken gedaan naar de positieve effecten van ionisatie. Een ionisator werkt dus gegarandeerd om stof uit de lucht te halen.

Hoe werkt een ionisator?

Een ionisator brengt de negatief geladen ionen in de lucht door middel van een naald. Deze naald staat onder hele hoge spanning om moleculen van een lading te voorzien. Hij heeft echter een laag vermogen. De naald is overigens ingebouwd in de ionisator en u hoeft dus niet bang te zijn dat u deze per ongeluk aanraakt.

Voordelen van een ionisator kopen

De reden dat veel mensen een luchtreiniger met ionisator kopen, is dat een ionisator zeer effectief is. Traditionele luchtreinigers gebruiken vaak filters om lucht te zuiveren. Dit is natuurlijk een hele goede techniek, maar door dit met een ionisator te combineren, worden de resultaten aanzienlijk beter. Daarbij komt dat een ionisator juist extreem kleine vuile deeltjes onschadelijk weet te maken. Daarom is ionisatie een van de meest geavanceerde techniek voor luchtreiniging. Mensen met huisstofmijtallergie, astma of gevoelige luchtwegen hebben over het algemeen veel baat bij een luchtreiniger met ionisator. Een ionisator kopen zorgt niet alleen voor gezonde, schone lucht, maar heeft ook andere gezondheidsvoordelen. Zo zijn de negatief geladen ionen die de ionisator verspreidt goed voor een gezonde luchtsamenstelling. Deze luchtsamenstelling met negatief geladen ionen doet denken aan de lucht in de bergen of bijvoorbeeld aan lucht na een onweersbui.

Een luchtreiniger met ionisator kopen?

Door een luchtreiniger met ionisator te kopen profiteert u van luchtzuivering met verschillende technieken. Filters gecombineerd met ionisatie zorgen voor een optimale luchtkwaliteit. Op onze product pagina kunt u kiezen voor een groot aantal luchtreinigers met ionisator. Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan contact met ons op. Ons team klantenservice helpt u graag verder.