De huisstofmijt is een van de grootste allergenen producerende mijten ter wereld. Vooral doordat huisstofmijt bijna overal ter wereld goed gedijt en zich het prettigst voelt bij een temperatuur rond de 20 graden en een luchtvochtigheid van rond de 60% is de huisstofmijt veel mensen tot last. De mijt zelf leidt niet tot allergische reacties, de huidschilfers en uitwerpselen van de mijt doen dat wel.  Er bestaan een aantal oplossingen om allergie door huisstofmijt tegen te gaan. Een daarvan is het kopen van een luchtreiniger met een  ionisator om zo de  uitwerpselen en huidschilfers van de huistofmijt uit de lucht te verwijderen en de huisstofmijt te doden zodat u minder of helemaal geen last meer van huistofmijtallergie heeft.

Vooral mensen met astma of patiënten met andere longaandoeningen kunnen heftige allergische reacties vertonen op huisstofmijt. Maar ook normale allergische reacties, denk aan tranende ogen of een verstopte neus, kunnen veroorzaakt worden door huisstofmijt. Luchtzuivering is dan ook noodzakelijk om de vervelende allergische reactie te stoppen. Een goede luchtzuiveraar zal altijd  helpen om deze boosdoener effectief te bestrijden.

De belangrijkste symptomen voor een te grote en waarschijnlijke schadelijke blootstelling aan huisstofmijt hebben we hieronder voor u opgesomd:

  • Jeuk (tot zeer heftige jeuk aan toe)
  • Loopneus
  • Benauwdheid en moeite met ademhalen
  • Diarree of andere maag- of darmklachten
  • Hoesten en een zere keel

Uiteraard kunnen de symptomen ook veroorzaakt worden door andere allergieën of aandoeningen. Wilt u zekerheid dat u allergisch bent voor huisstofmijt, bezoek dan uw huisarts.

Huisstofmijt leeft van huidschilfers van mensen. Daarom zit de huisstofmijt vaak in beddengoed, matrassen of in stoelen, banken of tapijten. Hier vindt de huisstofmijt voldoende voedsel om te overleven. De uitwerpselen van de huisstofmijt blijven achter op de plekken waar de huisstofmijt leeft. Ook worden veel van de afvalstoffen van de huisstofmijt in de lucht verspreidt.

luchtreiniger bij huisstofmijt Hoe helpt een luchtreiniger tegen huisstofmijt

Een luchtreiniger is een van de manieren om een allergie tegen huisstofmijt succesvol te bestrijden. Een luchtreiniger filtert de afvalstoffen van de huisstofmijt uit de lucht. Daarnaast zorgt een luchtreiniger er ook voor dat er minder huisstofmijt in uw huis overleeft: het voedsel voor huisstofmijten wordt namelijk ook gefilterd. Daarnaast maakt de ionisator in de luchtzuiveraar de huistofmijt dood door middel van ionisatie. Koop daarom altijd een luchtreiniger met ionisatie om zo uw huisstofmijt allergie te stoppen of te verminderen.

Vooral luchtreinigers met HEPA-filter en ionisator helpen goed tegen huisstofmijt-allergie. Een HEPA filter zorgt voor het filteren van zowel de afvalstoffen als de voedselbronnen van de huisstofmijt terwijl een ionisator door middel van ionisatie de kleinste verontreinigen filtert en daarnaast bacteriën, schimmels en micro-organismen doodt. Een ionisator doodt dus ook de huisstofmijt die daarna door het HEPA filter in de luchtreiniger wordt opgepakt en verwijderd.

Nu kopen?

In onze webshop kunt u door middel van de keuzehulp eenvoudig de beste luchtreiniger selecteren, vergelijken en kopen om zo een de lucht in uw huis te ontdoen van de schadelijke stoffen die de huisstofmijt uitstoot.

Naast het kopen van een luchtreiniger met een ionisator en HEPA filter zijn er ook andere dingen die u kunt doen tegen de huisstofmijt. Denk aan het voldoende luchten van uw woning, het regelmatig op hoge temperatuur wassen van uw beddengoed en het regelmatig stofzuigen van uw huis.