Helpt een luchtreiniger tegen allergie? Jazeker. Een goede luchtreiniger met ionisator en HEPA filter kan een oplossing zijn als u veel last heeft van een allergie dat wordt veroorzaakt door een vuile lucht. Denk hierbij aan hooikoorts, wat wordt veroorzaakt door pollen en stuifmeel. Maar ook aan een stofallergie, huisstofmijtallergie, en een huisdierenallergie zoals kattenallergie, vogelallergie en hondenallergie.

Waarom helpt een luchtreiniger bij een allergie?

Een luchtreiniger filtert de lucht en maak de lucht schoon. Daardoor wordt de lucht vrij van allergenen, waardoor u de allergische reactie krijgt. U kan weer vrij ademen! Een luchtreiniger kan een oplossing zijn voor mensen met een allergie. Zo heeft u binnenshuis vaak minder of geen last van uw klachten.

Wat is een allergie?

Een allergie is een overmatige reactie van het immuunsysteem. Het immuunsysteem beschermt jouw lichaam namelijk tegen bacteriën en virussen. Maar bij mensen die een allergie hebben reageert het immuunsysteem extra heftig op stoffen. Om u te wapenen tegen deze stoffen krijgt u de allergische reactie. Ook ondanks dat de stoffen, zoals pollen of huidschilvers van huisdieren volledig onschuldig zijn.

Een allergische reactie kan zicht op allerlei manieren uiten. Maar dit zijn de meest voorkomende klachten:

  • Tranende, opgezette ogen
  • Niezen, snotteren, verstopte neus
  • Jeuk of eczeem
  • Moeite met ademen

Weet y nog niet zeker of u last heeft van een allergie? Dan is het altijd goed om eerst naar de huisarts te gaan voor een allergietest.

AANBIEDING!
Oorspronkelijke prijs was: €299,00.Huidige prijs is: €199,00.

ProAirTech heeft een nieuwe HEPA luchtreiniger op de markt gebracht met een cluster ionisator. De…

AANBIEDING!
Oorspronkelijke prijs was: €219,00.Huidige prijs is: €159,00.

De luchtreiniger WINIX ZERO is een intelligente luchtreiniger die de lucht in uw woon- of…

AANBIEDING!
Oorspronkelijke prijs was: €329,00.Huidige prijs is: €229,00.

De WINIX ZERO Pro is een luchtreiniger die door middel van 5-staps luchtreiniging zorgt voor…

Allergenen in de lucht

Allergische klachten kunnen veroorzaakt worden door een groot aantal stoffen in de lucht voorkomen. De bekendste, en voor mensen met een allergie beruchtste, allergenen zijn de volgende:

  • Stuifmeelkorrels en pollen van bomen, planten en grassen
  • Huidschilfers van huisstofmijt, vogels en andere huisdieren
  • Sigarettenrook
  • Dampen van schoonmaakmiddelen en andere chemische verbindingen
  • Schimmels en schimmelsporen

Waarom een luchtreiniger kopen?

Wanneer u last heeft van een allergie voor een van de bovenstaande factoren, dan is het slim om een luchtreiniger aan te schaffen. Een luchtreiniger zorgt ervoor dat de lucht binnenshuis vrijgemaakt wordt van deze allergenen. Zo kan u weer vrij ademen zonder problemen. De luchtreinigers van luchtreiniger.be beschikken over geavanceerde filters en filtertechnieken die op een hoog tempo alle allergenen uit de lucht filteren en verwijderen. Naast filters beschikken de meeste luchtreinigers ook over een ionisator om de lucht in uw huis of kantoor van hoge kwaliteit te maken. Daarnaast helpt een HEPA filter ook erg goed tegen allergische klachten.

Het instellen van de luchtreiniger

Get belangrijk om de luchtreiniger zorgvuldig op te stellen zodat deze de lucht op een efficiente en zorgvuldige manier schoonmaakt. Zorg ervoor dat de schone lucht goed de ruimte in kan worden geblazen en zorg er daarnaast voor dat de verontreinigde lucht goed het apparaat ingezogen kan worden. Ook is het belangrijk om de filters regelmatig te reiniging en zo nodig te vervangen. Alleen dan kan de luchtreiniger de lucht allergenen vrij maken en houden.

U weet nu het antwoord op de vraag: “Helpt een luchtreiniger tegen allergie?”. Bent u van plan om een luchtzuiveraar te kopen om een allergie tegen te gaan? Op luchtreiniger.nl vindt u een groot aantal luchtzuiveraars. Zowel goedkopere luchtreinigers als luchtreinigers van topmerken als ProAirTech, Sharp, en Winix, zijn te koop in onze webshop. Naast luchtreinigers vindt u ook HEPA filters, Koolstoffilters op luchtreiniger.be om uw luchtreinigers goed te onderhouden.

helpt een luchtreiniger tegen allergie?