Wanneer u last heeft van hooikoorts, dan is de lente nooit een plezier. Wanneer bomen en planten in bloei staan vliegen er verschillende soorten pollen en stuifmeel in de lucht, die bij een groot aantal mensen voor een allergische reactie zorgen. De lichamelijke klachten die bij deze allergie horen zijn erg vervelend

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts wordt vooral veroorzaakt door pollen van bomen en grassen. Pollen zijn het stuifmeel van bomen en planten: vooral in het voorjaar zorgen pollen voor veel klachten. Mensen met hooikoorts ervaren de meeste klachten tijdens de periode waarin bomen, planten en grassen bloeien. Hooikoortsklachten komen daarom het hele jaar door.

Oorzaken hooikoorts

Hooikoorts is een allergische reactie. Het ontstaat doordat het afweersysteem reageert op het inademen van pollen. Het afweersysteem wilt uw lichaam beschermen tegen deze stoffen. Om de pollen zo snel mogelijk kwijt te raken beginnen mensen te hoesten, snotteren en niezen. Ook kunnen mensen met hooikoorts last van hoofdpijn, tranende ogen en geïrriteerde luchtwegen hebben. Vooral bij hoge concentraties aan pollen in de lucht hebben mensen met hooikoorts het zwaar.

Wat kunt u doen tegen hooikoorts?

Wat kunt u doen tegen hooikoorts? Hooikoorts klachten verdwijnen nooit helemaal en zullen bijna altijd de kop weer opsteken. Toch kunt u een aantal dingen doen om klachten te verminderen. Via de huisarts zijn er goede medicijnen te verkrijgen die uw luchtwegen zullen verlichten tijdens periodes van hooikoorts. Ook bij de drogist zijn medicijnen in de vorm van pillen of neusdruppels verkrijgbaar.

AANBIEDING!
199,00

ProAirTech heeft een nieuwe HEPA luchtreiniger op de markt gebracht met een cluster ionisator. De…

AANBIEDING!
159,00

De luchtreiniger WINIX ZERO is een intelligente luchtreiniger die de lucht in uw woon- of…

AANBIEDING!
229,00

De WINIX ZERO Pro is een luchtreiniger die door middel van 5-staps luchtreiniging zorgt voor…

Hooikoortsklachten verminderen met een luchtreiniger

Buitenshuis is het bijna niet mogelijk om te voorkomen dat u pollen en stuifmeel inademt. Maar met een luchtreiniger kunt u er wel voor zorgen dat u binnenshuis geen last heeft van hooikoorts. Door open ramen, deuren maar ook via kleding komen de pollen de woning binnen. Om binnenshuis vrij te kunnen ademen kunt u met en luchtreiniger de lucht vrij van pollen en stuifmeel maken. Een goede hooikoorts luchtreiniger met HEPA filter en ionisator is zeer effectief in het filteren van pollen en stuifmeel die hooikoorts veroorzaken.

Vooral luchtzuiveraars met een ionisator en HEPA filter zijn erg goed in het reinigen van met pollen verontreinigde lucht. Een ionisator zorgt voor een elektrische lading op de kleinste verontreinigingen in de lucht waardoor deze onschadelijk worden gemaakt en neervallen. Ook pollen en stuifmeel worden op deze manier uit de lucht gefilterd. Wil je minder last van je hooikoortsklachten? Overweeg dan het kopen van een luchtzuiveraar met ionisator op luchtreiniger.be.

De volgende filters in een hooikoorts luchtreiniger werken het beste tegen hooikoorts. Let er dus op dat deze aanwezig zijn in de luchtreiniger die u overweegt te kopen. Via onze keuzehulp kunt u gemakkelijk selecteren op deze eisen voor een luchtreiniger tegen hooikoorts.

  • HEPA filter tegen pollen
  • Ionisator tegen kleinere verontreinigingen
Pollen zijn een van de oorzaken van hooikoorts-klachten.